Restoratif Diş Tedavisi:

Kompozit dolgular nasıl yapılır?

Kompozit dolgular, hazırlanmış kavitelere tabaka tabaka yerleştirilir ve her tabaka özel bir ışık ile sertleştirilir. Kompozit dolgular dişe göre şekillendirilir ve düzeltilir. İyi yapılmış ve iyi bakılmış kompozit dolgular uzun yıllar sağlıklı bir şekilde ağızda kalabilir.

Porselen Dolgular (inley-onley)

Madde kaybı fazla olan dişlerde uygulanır. Estetik, çiğneme basınçlarına dirençli, uzun vadede güvenilir dolgulardır.
IPS porselen (Leucide reinforced pressable porcelain) dolgular, dünyada mevcut ağız içi restorasyon materyalleri arasında diş dokusuna en uygun malzemedir. Bu porselen dolgunun hazırlanmasında en ileri teknoloji kullanılır. Dijital kazıyıcılarda hazırlanan porselen dolgularda, üstün estetiğin yanı sıra komşu dişlerle optimum düzeyde kontak sağlanmaktadır. Bu, dolgunun ağız dışında dijital sistemde hazırlanma özelliğinden kaynaklanır.

Dişin kırık, çürük veya eski dolgulu kısmını uzaklaştırdıktan sonra kalan sağlam bölümün ağız içi kamera ile ölçüsü alınır. Dijital ortamda, hassas bir teknoloji ile dizayn edilen dolgu, özel kazıyıcılarda kazınarak estetik dolgular elde edilir.

Dijitalize seramik dolgu sisteminde minimum madde kaybı ile maksimum tutuculuk sağlanır. Sıkıştırılmış özel bir porselenden yapıldıkları ve ağızda sertleştirilmedikleri için kenar sızıntısı minimumdur (Bu dolgu altı çürükleri ve dolgunun düşmesini engeller).

Ayrıca bu porselenler dişin sertliğine yakın ve diş eti ile uyumlu malzemelerdir. Sertliği dişin mine dokusuna çok yakın olduğu için diğer porselenler gibi dişleri aşındırmaz, kompozit dolgular gibi de aşınmaz. Böylece daha önce kesilip (çepeçevre diş küçültülerek) kuron yapılmamış hiçbir dişi kesmeye gerek kalmaz.

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Our dentist